POSTPARTUM DOULA bij SOPHIE


Dag mooie vrouw,


Welkom hier. Als je dit leest ben je waarschijnlijk nog zwanger.  Straks heb je een kindje, ben je net (of opnieuw) moeder geworden. De wereld om je heen draait door, maar bij jou en in je gezin is alles anders. Er is een kleintje bij gekomen! Een kleintje dat volledig afhankelijk is van zorg, een kleintje wat je nog helemaal mag leren kennen. En ook jij bent veranderd. Je lichaam, je emoties, je rol in deze wereld. Of je nu al kinderen hebt of niet, iedere keer weer vindt er een overgang plaats tijdens de zwangerschap, bevalling en vlak na de geboorte van een baby.

Overgang naar moeder

Om deze overgang met aandacht te kunnen beleven, te kunnen omarmen wat er is, bewust te voelen wat er in jou gebeurt en met volle aandacht bij jou en je kindje te zijn, is het fijn om dit niet alleen te hoeven doen. Van oorsprong was deze tijd een moment waar vrouwen voor elkaar zorgden, waar de vrouwen-wijsheid sprak. Vrouwen die al eerder bevallen waren ondersteunden de vrouwen die zich nu in deze transitie bevonden. Vrouwen die (wellicht) ooit kinderen zouden krijgen waren erbij en zagen hoe het er aan toe ging. Nu doen we het allemaal zelf (en dat verwachten we vaak ook van onszelf). We willen zo snel mogelijk weer up and running zijn om het huishouden te doen, weer naar buiten te gaan, oudere kinderen naar school te brengen. Maar wat als je het niet alleen hoeft te doen? Wat als je (in ieder geval) de eerste 40 dagen in rust mag wennen aan deze nieuwe situatie? Mag ontspannen? Mag delen met (een) andere vrouw(en) die het allemaal al eens heeft meegemaakt? Dat alles er mag zijn, vreugde, maar ook verdriet, misschien wel boosheid?

Foto door Jonathan Borba van Unsplash

“Ik riep Sophie’s coaching in voor een paar specifieke problemen waar ik al jarenlang tegenaan loop. In een aantal ontmoetingen in de natuur wist ze met haar rustig luisteren en vragen stellen en wat simpele maar doeltreffende oefeningen dat perspectief opnieuw te geven. Ik vind haar methode (icm haar persoonlijkheid) daardoor uiterst effectief en kan haar natuurcoaching iedereen aanraden.”

Renske

Waarom de eerste 40 dagen?

Je lichaam heeft zes weken nodig om aan een nieuwe situatie te wennen. Om de overgang te maken van het een naar het ander. Na de bevalling gieren er nog hormonen door je lijf die ervoor zorgen dat je volledig op jezelf en je pasgeboren kindje gericht bent. Het is voor de hechting met je kindje heel belangrijk om je daaraan over te geven. Na 40 dagen is je lichaam er op ingericht weer wat meer naar buiten te kijken.

Postpartum doula

Het woord doula komt oorspronkelijk uit het Oude Grieks en betekent dienende vrouw. Postpartum doula, kraamdoula of postnatal doula, houdt zoveel in dat ik jou na de bevalling steun in waar jij dat nodig hebt. Ik ben er graag voor je op het gebied van voeding, aanraken, een luisterend oor, overdragen van kennis en emotionele steun. Samen kunnen we kijken naar wat jij fijn vindt en een pakket samenstellen. Het is fijn om elkaar vooraf al een of twee keer te zien, zodat we elkaar kunnen leren kennen en ik niet als een vreemde je huis binnen kom wandelen.

︎ Voeding
Wist je dat voeding heel belangrijk is voor het herstellen van je lijf? Het is belangrijk als de voeding niet te veel energie van je vraagt en dat het echt voedend is aan het herstel. Bovendien heb je al je energie nodig om je kindje te voeden en om je kindje te leren kennen. Goede voeding draagt ook bij aan goede slaap. Graag ondersteun ik je met fijne maaltijden.

Kijk hier alvast voor een lekker en voedend recept voor in de kraamtijd.

︎ Belly Binding
Gedurende de zwangerschap is je lichaam week geworden, je bekken is zo soepel mogelijk zodat je kindje geboren kon worden. Ook je organen hebben hard gewerkt (en zijnnog steeds hard aan het werk). Je baarmoeder is enorm opgerekt geweest. Met Belly Binding wind ik een lange doek om je bekkengebied heen. Dit geeft een prettige steun voor je bekken en is verwarmend en ondersteundend voor onder andere je baarmoeder en je nieren. Ik leer je ook hoe je dit uiteindelijk bij jezelf kunt doen. 

︎ Aanraking
Je lijf heeft flink hard gewerkt en mag nu rusten. En wat is er dan fijner dan een zachte aanraking met een heerlijke olie? Een voetenbad met ondersteunende kruiden, een zachte streling?

︎ Een luisterend oor – emotionele ondersteuning
Een overgang kan best wel spannend zijn en best alleen voelen. Vragen als: doe ik het wel goed? Ik voel me verdrietig, klopt dat wel? Komen vaak voorbij. Het is zo belangrijk om dit niet op te kroppen, maar wat je ook voelt te kunnen delen. Ik ben er voor je, zit bij je. Als je wilt houd ik je vast. En jij mag delen. Alles is welkom.

︎ Het Rebozo sluitingsritueel
Dit is een ritueel waarbij je energetisch weer meer naar jezelf gebracht wordt. Je hele lijf wordt strak ingewikkeld in doeken. Dit kan mooi als aflsuiting van de kraamperiode (na de zes weken). Leer hier meer over dit ritueel.

OVER SOPHIE

Bij mij kun je terecht voor hypnobirthing, het rebozo ritueel en ondersteuning in je postpartum periode, de 40 dagen na de bevalling. Ik ondersteun je graag in een zachte landing voor jou als nieuwe moeder en voor je kindje op deze aarde. Het is voor mij belangrijk dat alles er mag zijn. 
Ik omarm jou met liefdevolle aandacht, in rust en vol vertrouwen.
︎︎︎meer over mij


Lees hier ervaringen van mensen die met mij gewerkt hebben.


Lees hier de annuleringsvoorwaarden.SOPHIE SCHOCH

06-24703577
info@bijsophie.comKVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02