ERVARINGEN
BIJ SOPHIE
 

“Ik riep Sophie’s coaching in voor een paar specifieke problemen waar ik al jarenlang tegenaan loop. In een aantal ontmoetingen in de natuur wist ze met haar rustig luisteren en vragen stellen en wat simpele maar doeltreffende oefeningen dat perspectief opnieuw te geven. Ik vind haar methode (icm haar persoonlijkheid) daardoor uiterst effectief en kan haar natuurcoaching iedereen aanraden.”

Renske


“Lieve Sophie,
Het is alweer een tijd geleden dat we elkaar zagen, maar heel graag wil ik je laten weten dat we een prachtige zoon hebben gekregen.
Wat was de bevalling bijzonder. Natuurlijk heftig maar mede dankzij de cursusdag die we bij jou hebben gevolgd, kon ik het hele proces ook echt bewonderen en koesteren. De cursus bij jou heeft mij vertrouwen in mijzelf gegeven en handvatten om samen met mijn partner een bevallingsplan te maken. Iedere keer als ik het spannend vond in de dagen voor de bevalling, kon ik mijzelf helpen met de affirmaties die ik tijdens de cursusdag heb gemaakt. Toen de weeën begonnen kon ik die steeds opvangen met een spontane nieuwe affirmatie “alles is goed, dit is goed, alles komt goed”. Ik weet zeker dat ik zonder de cursus in paniek zou zijn geraakt. De cursus heeft ons tevens geholpen om elkaar te kunnen verstaan met 1 woord of gebaar. Kortom: heel veel dank!” 

Aukje
 

Wij volgden in december 2018 de hypnobirthing cursus bij Sophie. Wij vonden het een ontspannen, informatieve dag met veel behulpzame oefeningen voor de voorbereiding op de bevalling en de komst van onze baby. We waren erg te spreken over de manier waarop Sophie inspeelde op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de ouders, zodat iedereen de ontspanningsoefeningen eigen kon maken om er het meeste uit te halen. De oefeningen die we thuis ter voorbereidingen konden doen, brachten ons als aanstaande ouders in gesprek over onze twijfels. Tijdens de cursusdag zijn we daarmee verder gegaan en hebben we onze twijfels omgezet naar positieve verwachtingen en vertrouwen. Dat voelde heel bijzonder!"

Eef en Arnoud


“Ik vind het belangrijk om als man een recensie te schrijven. De hypnobirthing dag kwam voor mij op het perfecte moment, wij waren 34 weken zwanger en ik was er eerder nog niet zo mee bezig geweest, bevallen doet de vrouw zou je denken. Het was fijn om echt een hele dag ruimte te kunnen nemen voor de aankomende bevalling. Het gaf een gevoel van "samen" wat ik niet eerder had. Ik voelde na de cursus meer vertrouwen en ontspanning en had het gevoel dat we het samen gingen doen, de rol van mij werd daarmee veel belangrijker. Wat ik ook voelde was de ruimte die wij mogen nemen om de bevalling helemaal te maken zoals het voor ons past. Daarmee voelen we ruimte om het anders te doen dan "zoals het hoort" of de protocollen en zelf de regie te houden, te vertrouwen op ons zelf. Ik vond het enorm waardevol, bedankt Sophie, dat jij ons dit moois hebt gegeven.”

Cas

"Sophie is een wezenlijke, pure, intelligente en een lieve sprankelende vrouw. Zij heeft de uitstraling met een harmonische oorspronkelijkheid in balans. Een mensen mens met een warm, welwillend en stralend hart. Zij ontroert met haar zuiverheid, warmte en wezenlijke liefde. Je voelt je veilig en vertrouwd bij haar, gedragen en omarmd. Zij doet de dingen grondig en toch lichtvoetig. Zij weet je te helpen om een blijvende verbinding met jezelf en je eigen natuur te creëren en hierop te leren vertrouwen, met haar kundigheid, zorgzaamheid en oprechte dienstbaarheid. Echt een topvrouw!"

  Natasha“Met 6 maanden zwangerschap hebben mijn vriend en ik de hypnobirthing cursus van Mucha Mama bij Sophie gevolgd. Wij hebben gekozen voor de prive cursus waarbij Sophie bij ons thuis kwam. Sophie is een hele rustige, aangename persoonlijkheid waarbij wij ons snel op ons gemak voelde. Er was ruimte voor een serieuze noot maar ook voor veel humor. Daarnaast was er veel tijd en aandacht voor ons persoonlijk, waarschijnlijk ook gestimuleerd omdat wij voor de prive cursus hadden gekozen.
De aangereikte informatie was heel erg bruikbaar, passend en inzichtgevend. Soms ook confronterend als je met je eigen angsten of zorgen aan de slag gaat, alleen is het ook mooi om te zien hoe dit gebogen kan worden naar meer positiviteit en rust.
Ook was er veel aandacht voor mijn vriend; waar kan hij op letten tijdens de bevalling en hoe kan hij mij zo goed mogelijk ondersteunen? Zowel hij als ik kunnen zeggen dat we met veel meer vertrouwen en rust naar de bevalling kijken en zijn Sophie daar onwijs dankbaar voor!” 

    Sandra


“Wij kwamen in onze zoektocht voor een cursus ter voorbereiding op de geboorte van ons eerste kindje uit bij hypnobirthing. We kozen voor de 1-daagde cursus via Mucha Mama. Waar een zwangerschap en de aandacht eromheen -vinden wij- erg is gericht op de vrouw, vonden wij het fijn dat hypnobirthing zich richt op ons samen. Hoe gaan we het samen doen? Wat kan de partner doen tijdens de geboorte om het zo ontspannen mogelijk te laten verlopen? De cursus heeft op dat gebied voor meer verbinding gezorgd en positief bijgedragen aan het gevoel dat we het samen gaan doen.

Daarnaast sprak de positieve insteek ons aan. Een geboorte is iets moois. Zijn er angsten of twijfels? Dan gaan we die onderzoeken en ombuigen. Ook was het handig om tijdens de cursusdag praktische  opdrachten te oefenen gericht op ontspanning. Iets wat we thuis niet zo snel zouden oefenen. Dat voelt voor ons toch al gauw wat ‘spiritueel’. We nemen uit de cursus mee wat bij ons past, en hebben er vertrouwen in dat het een positieve bijdrage gaat hebben op de geboorte. Laat die kleine maar komen!”


Loes en Dirk