REBOZO Sluitingsritueel


Het Rebozo sluitingsritueel is er om bewust stil te staan bij de overgang van vrouw naar moeder. Tijdens de zwangerschap en bevalling heb je je lichamelijk en energetisch geopend voor het ontvangen van een kindje, een nieuw wezentje op deze aarde. Tijdens het 3,5 uur durend sluitingsritueel word je terug gebracht naar jouw lichaam. Je mag helemaal ontvangen. Je kan het ervaren als opnieuw geboren worden. Een nieuwe stap. Als moeder geven we veel aan onze kinderen, heel veel, soms zelfs te veel. Nu is het tijd voor jou.  


Oorsprong

In Mexico wordt dit ritueel gegeven door vrouwen aan de vrouw die nog niet zo lang geleden gebaard heeft. Met het ritueel wordt de zwangerschap, bevalling en kraamtijd afgesloten. Rebozo, zo worden de doeken genoemd die in Mexico gebruikt worden als draagdroek, sjaal, om te masseren, als ondersteuning tijdens de zwangerschap. 


Waarom?

Het ritueel kan dienen om de overgang van vrouw naar moeder bewust te markeren, te eren, te vieren. Maar er kunnen ook andere redenen zijn m het ritueel te ontvangen. Bijvoorbeeld na het overlijden van een kindje (of miskraam, stille geboorte), het verwerken van een intense bevalling, als je een belangrijke beslissing hebt genomen en deze kracht wil bijzetten, om verdriet te verwerken, om een periode achter te laten en een nieuwe periode in te luiden (bijvoorbeeld kinderen uit huis, nieuw werk), na de overgang. Ook voor mannen is het een heel mooi ritueel om te ontvangen! Wat is het precies?

Het ritueel duurt ongeveer 3,5 uur en in die tijd mag je helemaal ontvangen.
︎ Er is ruimte om je (bevallings)verhaal te delen
︎ We drinken een verwarmende kruidenthee
︎Je ontvangt een vierhanden massage op de manier die voor jou prettig is
︎ Je kruigt een kruiden (voeten)bad
︎ Je wordt stevig ingepakt in doeken
︎ na afloop drinken we soep en is er ruimte om te delen hoe het ritueel voor je was

Het ritueel ontvang je van twee personen. Naast dat ik er ben, kan je partner erbij zijn, je moeder, een vriendin of een zus. Voor een partner kan het heel fijn zijn om dit ritueel te geven omdat het voor hem/haar ook een manier is om een periode af te ronden en een nieuwe periode in te luiden.
Als je het fijner vindt om het te ontvangen van twee personen die verder van je af staan, dan kan ik iemand meenemen. En mocht je het fijn vinden om meer dierbaren erbij te hebben, dan kan dat natuurlijk ook. We bespreken je wensen in een voorgesprek. 

Het ritueel kan veel impact hebben. Je ontspant volledig, er kunnen ook emoties loskomen. Zorg dat je de rest van de dag niets meer hoeft te doen. Zorg dat er voor je gekookt wordt of dat je al hebt gekookt, dat je niet meteen je kinderen van school hoeft te halen of aan het werk hoeft. 


Waar?

Waar je het ritueel ontvangt hangt af van wat voor jou fijn is. Ik heb een fijn plekje in Soest, aan de rand van Amersfoort waar ik je graag ontvang, in het bos, met een houtkachel. Helemaal welkom. Ik kan ook naar jou komen. We bespreken de wensen en mogelijkheden in een voorgesprek. 

Kosten

Neem contact met me op om de kosten te bespreken.
Het ritueel is inclusief:
︎ voorgesprek (telefonisch), we bespreken je wensen, de mogelijkheden en de reden dat je het ritueel wilt volgen
︎ het ritueel zelf
︎ nagesprek (telefonisch), we bespreken hoe het ritueel bij je is geland, wat je eruit hebt gehaald, of je nog iets nodig hebt 

“Wij kwamen allebei echt heel ontspannen en relaxed thuis na de cursus! We zitten nu ook op één lijn wat betreft de bevalling, dat geeft een heel goed gevoel en schept vertrouwen. Waarbij ik eerst het idee had dat ik het voornamelijk zelf zou moeten doen, heb ik nu echt ingezien dat je het echt samen kan doen. Ook Hugo vindt de handvatten die we hebben meegekregen heel fijn. Nogmaals heel veel dank! Nu kijken we allebei uit naar de bevalling.” 

Loes


OVER SOPHIE

Bij mij kun je terecht voor coaching in de natuur, hypnobirthing en het rebozo sluitingsritueel. Het is voor mij belangrijk dat alles er mag zijn. Samen vertragen we en zakken we in wat er nu is. Ik ga niet op zoek naar oplossingen, deze dienen zich vanzelf aan op moment dat we omarmen wat er is.
Ik omarm jou met liefdevolle aandacht, in rust en vol vertrouwen.


Lees hier meer over Sophie


Lees hier ervaringen van mensen die met mij gewerkt hebben.


Lees hier de annuleringsvoorwaarden.SOPHIE SCHOCH

06-24703577
info@bijsophie.comKVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02