NIEUWS09/12/2022

Gratis oefeningen en een meditatie

Ik heb een cadeautje voor je! Mail me en ontvang de komende weken drie oefeningen en een meditatie!
Geniet van de mooie oefeningen die je dichter bij jezelf brengen, je mee naar buiten nemen. Doe ze op een moment dat het jou uitkomt. En sluit de reeks af met een fijne meditatie. Laat je meevoeren. Uit je hoofd, in je lijf. Naar dit moment. 


21/11/2022

Proefcoachees gezocht!

Sinds twee weken volg ik een verdiepende opleiding bij Smaragd coaching. Dit gaat specifiek over onze innerlijke seizoenen en hoe we daar mee om kunnen gaan. Om hiermee te ofenen, zoek ik proefcoachees. Je betaalt 20 euro en krijgt een sessie van 1 uur. Achteraf geef je me via de mail feedback over hoe de sessie voor je was. Interesse? Neem contact met me op!


23/08/2022

Magie van Zonsopgang

Zonsopgang. De natuur ontwaakt. Kleuren worden helderder, geluiden aanweziger. De grens tussen hemel en aarde is kleinder dan overdag of midden in de nacht. Hét moment om buiten te zijn, de natuur tot je te laten spreken. 

Binnenkort start ik met wandelingen tijdens zonsopgang. Gedurdende een heel jaar, in alle seizoenen. Wat hoor je, zie je, ruik je, proef je? Wat voel je? Wat zegt de wakker wordende natuur je? Loop mee, in stilte, bij jezelf. We lopen met een groep, je doet het voor jezelf. Er is ruimte voor delen, het hoeft niet. Interesse? Houd deze site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@bijsophie.com.


23/08/2022

Hik-Hik-Hik


Al een tijd hik ik aan tegen het rondbrengen van mijn flyers voor Natuurcoaching en Hypnobirthing in Amersfoort en Soest. Ik voel een angst om zichtbaar te worden, om in mijn kracht te gaan staan, om daadwerkelijk te gaan voor wat ik wil. Want wie ben ik? En: waarom wilde ik dit ook alweer? Waarom ben ik hier ook alweer goed in? Ik vecht tegen mijn angst: wat een onzin, dit hoeft toch niet zo eng te zijn, kom op, je bent een grote meid, dit kun je. Maar hoe harder ik vecht, hoe harder de angst gaat roepen om gehoord te worden, hoe meer ik mezelf wil terugtrekken op de bank met mijn telefoon.

De angst is er niet voor niets. Wil me beschermen tegen pijn. Dus oke. Hallo angst, hallo bescherming. Kom maar mee. We gaan dit doen. Met knikkende knieën. Stap voor stap. Het verlangen zichtbaar te worden is er. Het verlangen mensen te ontvangen in het bos, samen op reis te gaan. Dus ik nam gister mijn angst bij de hand en stapte op mijn fiets op weg. En had een heerlijke dag! Elk adresje weer even spannend, maar ik voelde mezelf steeds meer aanwezig zijn, groeien. Hallo, hier ben ik en dit doe ik, kijk maar goed, want het is mooi. Oef. Wat een proces. Steeds maar weer.29/06/2022

Natuur als recept


Een prachtig artikel op de website van Natuurmonumenten waarin huisarts Iris de Vries vertelt hoe de natuur op talrijke manieren ons welzijn beinvloedt.


“Bomen, struiken en planten geven fytonciden af. Dat zijn chemische verbindingen die bomen beschermen tegen schimmels en insecten. Ze zweven door de lucht en wij ademen die in. Ze stimuleren de activatie van ‘natural killer cellen’. Dat zijn belangrijke afweercellen die vooral in de beginfase heel belangrijk zijn om bijvoorbeeld kankercellen te bestrijden of op te treden tegen virussen en infecties."

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/natuur-als-recept

03/05/2022

Menstruatiecyclus is Goddelijk


Maar echt.
Ik las onlangs het boek Claim je cyclus van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer. Fantastisch. Wat een ontzettende kracht zit er in onze menstruatiecyclus, iedere maand weer.

Ik houd sinds het lezen van het boek mijn cyclus bij, schrijf iedere dag mijn gemoed op. En wat een inzichten komen er naar boven! De winter, lente, zomer, herfst binnen de cylcus hebben zo ieder hun kracht en hoe mooi is het als je die leert kennen en in kunt zetten? Zo zie ik dat ik tijdens de winter weinig prikkels kan verdragen, niet vooruit kan kijken, behoefte heb aan warmte. Dus ik stuur de kinderen dan wat vaker uit spelen, zorg dat ik de dagen ervoor gekookt heb, douche niet koud in de ochtend, houd me niet bezig met dingen die ook nog even kunnen wachten. Wat een verademing! En in de zomer mag ik lekker genieten van mijn power, mijn focus, mijn gevoel van alles aan te kunnen. Wetend dat ik later in de cyclus me weer mag terugtrekken.

Ik ben nog aan het ontdekken, maar wat een heerlijke manier om je over te kunnen geven aan het moment. Het is nog makkelijker om te accepteren wat is.

Onbegrijpelijk dat in deze maatschappij dit geen rol speelt, de kracht niet benut wordt, het zelfs als ‘onhandig’ en ‘gezeur’ wordt bestempeld. Alles altijd maar op hetzelfde thempo door moet draaien 24/7. Hoe onnatuurlijk is dat?

Voor mij is helder dat ik op deze manier wil werken. In mijn winter minder of niet werken, in mijn zomer wat meer. Welke oefeningen doe ik met clienten als ik in mijn herfst zit? Of is het misschien goed om een client die behoefte heeft aan helderheid en daadkracht in mijn zomer te plannen? Zin om verder te gaan ontdekken!
12/04/2022

Blote Voeten Wandeling


Loop een stukje met me mee, op blote voeten door het voorjaarsbos. Voel je voeten op de zachte aarde. Je kunt je ogen even sluiten en naar de geluiden luisteren. Even niets. 


︎︎︎terugOVER SOPHIEBij mij kun je terecht voor coaching in de natuur, hypnobirthing en werken met je menstruatiecyclus. Het is voor mij belangrijk dat alles er mag zijn. Samen vertragen we en zakken we in wat er nu is. Ik ga niet op zoek naar oplossingen, deze dienen zich vanzelf aan op moment dat we omarmen wat er is.
Ik omarm jou met liefdevolle aandacht, in rust en vol vertrouwen.
︎︎︎meer over SophieLees hier ervaringen van mensen die met mij gewerkt hebben.

SOPHIE SCHOCH


06-24703577
info@bijsophie.comKVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02