NIEUWS29/06/2022

Natuur als recept


Een prachtig artikel op de website van Natuurmonumenten waarin huisarts Iris de Vries vertelt hoe de natuur op talrijke manieren ons welzijn beinvloedt.


“Bomen, struiken en planten geven fytonciden af. Dat zijn chemische verbindingen die bomen beschermen tegen schimmels en insecten. Ze zweven door de lucht en wij ademen die in. Ze stimuleren de activatie van ‘natural killer cellen’. Dat zijn belangrijke afweercellen die vooral in de beginfase heel belangrijk zijn om bijvoorbeeld kankercellen te bestrijden of op te treden tegen virussen en infecties."

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/natuur-als-recept

03/05/2022

Menstruatiecyclus is Goddelijk


Maar echt.
Ik las onlangs het boek Claim je cyclus van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer. Fantastisch. Wat een ontzettende kracht zit er in onze menstruatiecyclus, iedere maand weer.

Ik houd sinds het lezen van het boek mijn cyclus bij, schrijf iedere dag mijn gemoed op. En wat een inzichten komen er naar boven! De winter, lente, zomer, herfst binnen de cylcus hebben zo ieder hun kracht en hoe mooi is het als je die leert kennen en in kunt zetten? Zo zie ik dat ik tijdens de winter weinig prikkels kan verdragen, niet vooruit kan kijken, behoefte heb aan warmte. Dus ik stuur de kinderen dan wat vaker uit spelen, zorg dat ik de dagen ervoor gekookt heb, douche niet koud in de ochtend, houd me niet bezig met dingen die ook nog even kunnen wachten. Wat een verademing! En in de zomer mag ik lekker genieten van mijn power, mijn focus, mijn gevoel van alles aan te kunnen. Wetend dat ik later in de cyclus me weer mag terugtrekken.

Ik ben nog aan het ontdekken, maar wat een heerlijke manier om je over te kunnen geven aan het moment. Het is nog makkelijker om te accepteren wat is.

Onbegrijpelijk dat in deze maatschappij dit geen rol speelt, de kracht niet benut wordt, het zelfs als ‘onhandig’ en ‘gezeur’ wordt bestempeld. Alles altijd maar op hetzelfde thempo door moet draaien 24/7. Hoe onnatuurlijk is dat?

Voor mij is helder dat ik op deze manier wil werken. In mijn winter minder of niet werken, in mijn zomer wat meer. Welke oefeningen doe ik met clienten als ik in mijn herfst zit? Of is het misschien goed om een client die behoefte heeft aan helderheid en daadkracht in mijn zomer te plannen? Zin om verder te gaan ontdekken!
12/04/2022

Blote Voeten Wandeling


Loop een stukje met me mee, op blote voeten door het voorjaarsbos. Voel je voeten op de zachte aarde. Je kunt je ogen even sluiten en naar de geluiden luisteren. Even niets. 


︎︎︎terug

”Dankzij de cursusdag bij Sophie, kon ik het bevallingsproces bewonderen en koesteren” ︎ “Door haar rustige luisteren, vragen stellen en simpele, doelgerichte oefeningen in de natuur, wist Sophie opnieuw perspectief te geven” ︎ “Sophie ontroert met haar zuiverheid, warmte en wezenlijke liefde. Je voelt je veilig en vertrouwd bj haar, gedragen en omarmd.”︎


OVER SOPHIE


Bij mij kun je terecht voor coaching in de natuur, hypnobirthing en werken met je menstruatiecyclus. Het is voor mij belangrijk dat alles er mag zijn. Samen vertragen we en zakken we in wat er nu is. Ik ga niet op zoek naar oplossingen, deze dienen zich vanzelf aan op moment dat we omarmen wat er is.
Ik omarm jou met liefdevolle aandacht, in rust en vol vertrouwen.


︎︎︎meer over Sophie
Lees hier ervaringen van mensen die met mij gewerkt hebben.
SOPHIE SCHOCH


06-24703577
info@bijsophie.com

Omgeving Amersfoort en Soest

KVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02