NIEUWS


25/03/2024

Voorbereiden Postpartum Periode22/01/2024

                                Postnatal Doula TrainingHoera!

In februari start ik met deze training.


Ontzettend veel zin in!  Voelt zo kloppend dit pad. Want och, hoe mooi is het om vrouwen te ondersteunen die net bevallen zijn. Ondersteunen met aanwezigheid, voeding, aanraking, kennis. Zodat zij zich kan richten op de band met haar kindje en de geboorte van het moederschap. Vrouwen onder elkaar. Delen, lachen, huilen. Plezier, angst, woede, verdriet, alles welkom.


Welkom aan de moeder, welkom aan het kleine kindje︎
27/03/2023

                                      Matrescence

Ik had er nog niet eerder van gehoord. Van de term matrescence. Maar wat logisch eigenlijk. Adolescence is de overgang van kind naar volwassene. Met alles wat erbij komt kijken, alle hormoonschommelingen, struggles, uitspattingen, instortingen. Matrescence is de overgang van vrouw naar moeder. Met alles wat erbij komt kijken, alle hormoonschommelingen, struggles, uitspattingen, instortingen. Voor dat laatste is alleen weinig aandacht in deze samenleving. Maar hoe belangrijk is het om hierbij stil te staan! 
In onderstaand filmpje deelt Alexandra Sacks over het fenomeen Matrescence. De moeite waard om te kijken!


21/02/2023

                                REBOZO sluitingsritueel

JA! Al een tijd ben ik aan het broeden. Op... ja op wat eigenlijk. Wat wil ik nou met Bij Sophie, wat klopt voor mij? Wat stroomt? Ik word heel blij van de Hypnobirthing, de Natuurcoaching mag nog wat meer stromen, en... er miste iets voor mij gevoel. Het woord ritueel kwam steeds in mij op. En twee weken geleden was het daar ineens en voelde ik een duidelijk JA in mijn lijf: het REBOZO Sluitingsritueel. Een prachtig ritueel voor vrouwen die bevallen zijn. Een ritueel om je energetisch te sluiten, nadat alles zo heeft open gestaan om je kindje hier op aarde te brengen. 


Fijne kruiden, warm water, zachte handen, stevige doeken. Binnenkort mag ik het ritueel gaan geven. Ik voel me bevoorrecht en dankbaar! 09/12/2022

Gratis oefeningen en een meditatie

Ik heb een cadeautje voor je! Mail me en ontvang de komende weken drie oefeningen en een meditatie!
Geniet van de mooie oefeningen die je dichter bij jezelf brengen, je mee naar buiten nemen. Doe ze op een moment dat het jou uitkomt. En sluit de reeks af met een fijne meditatie. Laat je meevoeren. Uit je hoofd, in je lijf. Naar dit moment. 


21/11/2022

Proefcoachees gezocht!

Sinds twee weken volg ik een verdiepende opleiding bij Smaragd coaching. Dit gaat specifiek over onze innerlijke seizoenen en hoe we daar mee om kunnen gaan. Om hiermee te ofenen, zoek ik proefcoachees. Je betaalt 20 euro en krijgt een sessie van 1 uur. Achteraf geef je me via de mail feedback over hoe de sessie voor je was. Interesse? Neem contact met me op!


23/08/2022

                                  Magie van Zonsopgang

Zonsopgang. De natuur ontwaakt. Kleuren worden helderder, geluiden aanweziger. De grens tussen hemel en aarde is kleinder dan overdag of midden in de nacht. Hét moment om buiten te zijn, de natuur tot je te laten spreken. 

Binnenkort start ik met wandelingen tijdens zonsopgang. Gedurdende een heel jaar, in alle seizoenen. Wat hoor je, zie je, ruik je, proef je? Wat voel je? Wat zegt de wakker wordende natuur je? Loop mee, in stilte, bij jezelf. We lopen met een groep, je doet het voor jezelf. Er is ruimte voor delen, het hoeft niet. Interesse? Houd deze site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@bijsophie.com.


23/08/2022

Hik-Hik-Hik


Al een tijd hik ik aan tegen het rondbrengen van mijn flyers voor Natuurcoaching en Hypnobirthing in Amersfoort en Soest. Ik voel een angst om zichtbaar te worden, om in mijn kracht te gaan staan, om daadwerkelijk te gaan voor wat ik wil. Want wie ben ik? En: waarom wilde ik dit ook alweer? Waarom ben ik hier ook alweer goed in? Ik vecht tegen mijn angst: wat een onzin, dit hoeft toch niet zo eng te zijn, kom op, je bent een grote meid, dit kun je. Maar hoe harder ik vecht, hoe harder de angst gaat roepen om gehoord te worden, hoe meer ik mezelf wil terugtrekken op de bank met mijn telefoon.

De angst is er niet voor niets. Wil me beschermen tegen pijn. Dus oke. Hallo angst, hallo bescherming. Kom maar mee. We gaan dit doen. Met knikkende knieën. Stap voor stap. Het verlangen zichtbaar te worden is er. Het verlangen mensen te ontvangen in het bos, samen op reis te gaan. Dus ik nam gister mijn angst bij de hand en stapte op mijn fiets op weg. En had een heerlijke dag! Elk adresje weer even spannend, maar ik voelde mezelf steeds meer aanwezig zijn, groeien. Hallo, hier ben ik en dit doe ik, kijk maar goed, want het is mooi. Oef. Wat een proces. Steeds maar weer.29/06/2022

Natuur als recept


Een prachtig artikel op de website van Natuurmonumenten waarin huisarts Iris de Vries vertelt hoe de natuur op talrijke manieren ons welzijn beinvloedt.


“Bomen, struiken en planten geven fytonciden af. Dat zijn chemische verbindingen die bomen beschermen tegen schimmels en insecten. Ze zweven door de lucht en wij ademen die in. Ze stimuleren de activatie van ‘natural killer cellen’. Dat zijn belangrijke afweercellen die vooral in de beginfase heel belangrijk zijn om bijvoorbeeld kankercellen te bestrijden of op te treden tegen virussen en infecties."

03/05/2022

Menstruatiecyclus is Goddelijk


Maar echt.
Ik las onlangs het boek Claim je cyclus van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer. Fantastisch. Wat een ontzettende kracht zit er in onze menstruatiecyclus, iedere maand weer.

Ik houd sinds het lezen van het boek mijn cyclus bij, schrijf iedere dag mijn gemoed op. En wat een inzichten komen er naar boven! De winter, lente, zomer, herfst binnen de cylcus hebben zo ieder hun kracht en hoe mooi is het als je die leert kennen en in kunt zetten? Zo zie ik dat ik tijdens de winter weinig prikkels kan verdragen, niet vooruit kan kijken, behoefte heb aan warmte. Dus ik stuur de kinderen dan wat vaker uit spelen, zorg dat ik de dagen ervoor gekookt heb, douche niet koud in de ochtend, houd me niet bezig met dingen die ook nog even kunnen wachten. Wat een verademing! En in de zomer mag ik lekker genieten van mijn power, mijn focus, mijn gevoel van alles aan te kunnen. Wetend dat ik later in de cyclus me weer mag terugtrekken.

Ik ben nog aan het ontdekken, maar wat een heerlijke manier om je over te kunnen geven aan het moment. Het is nog makkelijker om te accepteren wat is.

Onbegrijpelijk dat in deze maatschappij dit geen rol speelt, de kracht niet benut wordt, het zelfs als ‘onhandig’ en ‘gezeur’ wordt bestempeld. Alles altijd maar op hetzelfde thempo door moet draaien 24/7. Hoe onnatuurlijk is dat?

Voor mij is helder dat ik op deze manier wil werken. In mijn winter minder of niet werken, in mijn zomer wat meer. Welke oefeningen doe ik met clienten als ik in mijn herfst zit? Of is het misschien goed om een client die behoefte heeft aan helderheid en daadkracht in mijn zomer te plannen? Zin om verder te gaan ontdekken!
12/04/2022

Blote Voeten Wandeling
︎︎︎terugOVER SOPHIE

Bij mij kun je terecht voor hypnobirthing, het rebozo ritueel en ondersteuning in je postpartum periode, de 40 dagen na de bevalling. Ik ondersteun je graag in een zachte landing voor jou als nieuwe moeder en voor je kindje op deze aarde. Het is voor mij belangrijk dat alles er mag zijn. 
Ik omarm jou met liefdevolle aandacht, in rust en vol vertrouwen.
︎︎︎meer over mij


Lees hier ervaringen van mensen die met mij gewerkt hebben.


Lees hier de annuleringsvoorwaarden.SOPHIE SCHOCH

06-24703577
info@bijsophie.comKVK: 71077359 0000
BTW: 157602254B02